MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

HUZURUMA KUL HAKKI İLE GELME?

HUZURUMA KUL HAKKI İLE GELME?
Rabbimiz Kur’an’da:
"Allah, kendisine şirk (ortak) koşulmasını asla bağışlamaz. Bundan başkasını dilediği kimse için bağışlar" buyururken (Nisa 4/48 ve 116)
sözüm ona bir Hadis-i Kudsî’de aynı Rab: "Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim, ancak kul hakkı ile gelmeyin!" buyuruyormuş???

Sizce bunun hangisi doğru? Bunlardan hangisine "Semi'na ve Eta'na" (duydum işittim ve aynen kabul ediyorum) diyeceğiz???
Eğer Bakara 285'e yakınen iman etmiş, Rabbimiz tarafından korunmuş tek kitabın Kitabullah olduğuna (Hicr 15/9) sözde değil özde inanmışsak, elbette Kur'an'ın dediği doğru diyeceğiz ona ne şüphe!
Ya diğeri?
Dedim ya, Kur'an'a iman ettiysen gerçekten Habis'leri Kitabullah'a şirk koşmayacaksın o zaman! Diğerinin yeri elbette çöp tenekesi!
“Haayıırrr! Aslaaa! Hadis(!)lere dokundurtmam!"
Yani ahbap?
"Bunun ikisi de doğru!!!” diyen varsa şayet, şunu bi annatsın da biz de bi annayalım nası oluyormuş iki zıttan bir doğru???
Geçenlerde Habisiyyun’dan biri senin zekan, kapasiten Hadis’lerin hikmetini (Habis’leri demek istiyor) annamaya yetmiyorsa biz n’apalım cinsinden horozlanıyordu da!
Buyur arkadaşım meydan senin, hadi tefsir ve telif et bakalım "Kur'an ve Akıl"la nasıl alay edeceksin buyur görelim?

"Peki, 'Kul hakkı' diye bir şey yok mu? Kul hakkı önemsiz mi?" diye aklından geçirenlere NOT: Allah nasip ederse bundan sonraki ilk paylaşımım bu konu üzerine olacak inşallah... Azıcık sabredin. Elbette çok çok önemli, ama bu apayrı bir mesele :)
Kalın sağlıcakla...
M. TULUKCU
●●●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.