MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

ADEM VE HAVVA HANGİ CENNETTEN ÇIKARILDI?

ADEM VE HAVVA HANGİ CENNETTEN ÇIKARILDI?


CEVAP: Mü’minlerin öldükten sonra yaşayacakları cennetten değil,
bu dünyadaki bir cennetten çıkarıldı!
SORU. Yani Allah’ın Kur’an’da bahsettiği cennetten değil de bu dünyadaki bir cennetten çıkarıldılar öyle mi?
CEVAP: evet aynen öyle!
SORU: Neye dayanarak böyle söylüyorsun?
CEVAP: Kur’an’a dayanarak… Ayetler böyle olduğunu söylüyor!
SORU: Bize de açıkla bakalım öyleyse o ayetleri?
CEVAP: Elbette:
1- Allah Adem’i yaratacağı zaman melekleri toplayıp onlara şöyle buyuruyor:
إِنِّي جَاعِلٌ فِي الأَرْضِ خَلِيفَةً
“Ben YERYÜZÜNDE bir halife yaratacağım!” Bakara 30
Aslında tek başına bu ayet bile Adem ve ondan yaratılan eşinin yeryüzünde yaşatıldığının delilidir. Ayette: “Ben Cennette bir halife yaratacağım” demiyor ki Allah, “YERYÜZÜNDE bir halife yaratacağım” buyuruyor.
Burada bilmemiz gereken tek şey, Cennet kelimesinin “YEŞİLİ VE AĞACI ÇOK OLAN BAHÇE” anlamına geldiğini bilmektir. Yani adem ve eşi bu dünyada yaratıldı ve bu dünyada, içinde her türlü cazip yiyeceklerin içeceklerin bulunduğu bir bahçede yani bu dünyadaki bir cennette bir süre yaşadı.
2- Bu dünyadaki bir cennette yaşadılar çünkü öldükten sonra mü’minlerin gideceği CENNET EBEDÎ’dir. Oradan çıkarılmak söz konusu değildir:
وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
“onlar orada EBEDİ kalacaklardır.” Bakara 25
لاَ يَمَسُّهُمْ فِيهَا نَصَبٌ وَمَا هُم مِّنْهَا بِمُخْرَجِينَ
"Onlara orada hiçbir yorgunluk gelmeyecek ve ONLAR ORADAN ÇIKARILMAYACAKLARDIR." Hicr 15/48
Halbuki Adem ve Havva cennetten çıkarıldı!!! Bu da gösteriyor ki Adem ve Havva’nın yaşadığı cennet, bizim bildiğimiz özel anlamdaki ebedi cennet değil bu dünyadaki bir cennet (bahçe) dir. Ebedi yerden çıkılmaz.
3- Bilindiği gibi Adem ve Havva’ya yaşadıkları cennette her şey zahmetsizce bol bol istifadelerine sunuldu ancak bir ağaç hariç! Yani 1 yasak vardı o cennette!
وَكُلاَ مِنْهَا رَغَداً حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَـذِهِ الشَّجَرَةَ
“İkiniz de cennet nimetlerinden yiyin, sadece şu ağaca yaklaşmayın!” Bakara 35
Bizim bildiğimiz o ebedi cennette ise ASLA YASAK YOKTUR:
وَفَاكِهَةٍ كَثِيرَةٍ لَّا مَقْطُوعَةٍ وَلَا مَمْنُوعَةٍ
“Orada onlara her çeşit meyvalar vardır. Tükenmeyen ve YASAKLANMAYAN!”
Kur’an – vakıa 56/32-33
Halbuki Adem ve Havva'ya 1 ağaç yasaklanmıştı. Bu da gösteriyor ki Adem ve Havva’nın yaşadığı cennet, bu dünyadaki bir cennet yani dünyadaki bir özel bahçe idi.
4- İblis, adem ve Havva’nın yanına gelip onlara vesvese vererek ikisini de kandırdı:
فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِن سَوْءَاتِهِمَا وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَـذِهِ الشَّجَرَةِ إِلاَّ أَن تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ
Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi.” Kur’an – Araf 7/20
Bu ayet de bize Adem ve Havva’nın bu dünyadaki bir cennette yaşadığını gösteriyor çünkü cennet muttakiler içindir, İBLİS CENNET’E GİREMEZ, KAFİRLERE CENNET YASAKTIR! Bu ayette iblis yanlarına cennete girebilmiş!!!
Bunun yanısıra şuraya da dikkatinizi çekeyim: İblis (şeytan) Adem ve Havayı kandırırken ne diyor: “BU MEYVADAN YERSENİZ aynı zamanda EBEDÎ OLACAKSINIZ!” Demek ki yaşadıkları cennet o bizim hayal ettiğimiz ebedî cennet değilmiş ki ebediliğe ulaşmak için Adem ve Havva o meyvadan tatdılar!!! Eğer gerçek cennet olsaydı ebedi kalmak için niye yasak çiğnemeye ihtiyaç duysunlar kji??? Cennet zaten ebedi!!!
Bilmiyorum anlatabildim mi?
Benim Kur'an'dan vardığım sonuç budur. Şayet Kur'an'dan başka ayetlerle delil getirerek olayın böyle olmadığını izah eden olursa onlara minnettar olur, fikrimden anında vaz geçerim.
Rabbim, içinde ebediyen yaşayacağımız (Bakara 25) ilk ölümün dışında bir daha ölümün tadılmayacağı (Duhan 56) hiçbir yasaklamanın, bıkkınlık ve yorgunluğun olmayacağı (Hicr 48 - Fatır 35) moral bozacak kötü haberin işitilmeyeceği (Meryem 62) arzu ettiğimiz her şeye anında ulaşabileceğimiz, bütün isteklerimizin yerine getirileceği (Kaf 35 – Yasin 57) cenneti cümlemize nasip etsin… amin…
Vesselam…
NOT: Adem ve Havva'ya yasaklanan meyva dilden dile dolaşan ne elma idi ne buğday falan filan, dinimizi öğrenmede ayıp olmaz yasaklanan "cinsel ilişki" idi onlara... Araf suresi 19-22 ve Taha suresi 120,121'i dikkatli okuyan bunu anlar. Rabbimiz üstü kapalı olarak bu durumu bu ayetlerde anlatıyor. En azından benim anladığım budur. Hadi ayetleri de yazıvereyim bari de kimileriniz arayıp durmasın:
ARAF 19 -22: "Allah buyurdu ki : Ey Adem! Sen ve eşin cennette yerleşip dilediğiniz yerden yeyin. Ancak şu ağaca yaklaşmayın! Sonra zalimlerden olursunuz... Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi... Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti... Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Ve cennet yapraklarından üzerlerini örtmeye başladılar."
TAHA 120,121: "Derken şeytan onun aklını karıştırıp "Ey Adem! dedi, sana ebedîlik ağacını ve sonu gelmez bir saltanatı göstereyim mi?.. Nihayet ondan yediler. Bunun üzerine kendilerine ayıp yerleri göründü. Üstlerini cennet yaprağı ile örtmeye çalıştılar. Âdem Rabbine âsi olup yolunu şaşırdı."
Mustafa TULUKCU
لَهُم مَّا يَشَاؤُونَ فِيهَا وَلَدَيْنَا مَزِيدٌ
"ORADA DİLEDİĞİNİZ HER ŞEY VARDIR... HATTA DAHA DA FAZLASI!"
Kur'an - Kaf 50/35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.