MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

ANEKDOT

ANEKDOT

SENİ YARATTIM!

   Çelimsiz, küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş, yiyecek, para, ya da alabileceği herhangi bir şey için dileniyordu. Üzerinde yırtık pırtık giysiler vardı. Yüzü gözü ise kir içindeydi. Çocuğun gerçekten perişan bir hali vardı.
   Kız dilenirken, sokaktan orta yaşlarda, sağlıklı, zengin görünümlü bir adam geçti. Kızı fark etmişti ama, belli etmemek için dönüp bir daha bakmadı.
   Adam, geniş ve lüks evine, konfor içinde yaşayan ailesinin yanına geldiğinde, mükellef bir akşam sofrası onu bekliyordu. Fakat masaya oturduğunda o dilenci kız aklına geldi yeniden. Duyguları bir şeylere itiraz ediyordu.
   Sonra kolay yolu tercih etti ve itirazlarını Allah’a yöneltti. Öyle ya, böyle durumların var olmasına izin veren O değil miydi?!
   İçin için O’na karşı:
   “Böyle bir şeyin olmasına niçin izin veriyorsun Allah’ım?” diye yakınmaya başladı. “Neden o küçük kulun için bir şeyler yapmıyorsun?”
   Biraz sonra, ruhunun derinliklerinden gelen şu cevabı işitti:
    “ Yaptım. Seni yarattım !..”
اِذََا اَرَادَ اللهُ بِعَبْدٍ خَيْرًا صَيَّرَ حَوَائِجَ النَّاسِ اِلَيْهِ

Allah bir  kulu  için  hayır  dilerse, ona  insanların  ihtiyaçlarını  gördürür.
 Hz. Muhammed (s.a.v) [1]
●●●
[1]  Suyûti – Câmius sağîr C.1 Sh.133

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.