MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

MİRAÇ?

MİRAÇ?
Bugün Miraç Kandili ya, eski öğrencilerimizden birisi Instagram'dan paylaşmış:
"Bütün kâinatı Hz. Muhammed (sav) için yaratan(!!!) Allahım. Bizleri de onun yüzü suyu hürmetine affet."
Dudağımı bükerken hafiften gülümsedim. Samimiyetinden zerre miktarı şüphem yok eyvallah da ya paylaşımı? Derecesini bilmem lakin tam bir şirk bu! Kur'an'a da Resulullah'a da düpedüz iftira! Hepsinden geçtim, sadece Bakara 29'u bilse bunu yapar mıydı? Mümkün değil!
Kendi kendime "bari bugün Miraç üzerine bir şeyler yazayım" derken inanın bu defa da SMS yoluyla bir öğrencim (şimdi 12. sınıfta okuyor) şunu yazmış aynen:
"Hocam hayırlı kandiller. Miraç kandilini araştırıyorum, tamam var ama aklım yatmıyor. Kur'an'a bakıyorum İsra suresi var, ilk ayette bahsetmiş. İnternette namazımızın ilk 50 rekat olup (50 vakit demek istiyor) sonra 10'ar 10'ar inip 5 rekata (5 vakite) düşmesi aklımı karıştırdı. Size danışayım dedim, teşekkür ederim"
Bu öğrencime hızlıca şunu yazdım:
"Ben teşekkür ederim. 50 rekat falan değil 50 VAKİT??? Allah kullarını kaldıramayacağı yükle mükellef kılmaz. (Bakara 286) Yani bu tür Hadis denen şeyler Kur'an'a uymaz... SAFSATA aeo"
Ardından teşekkür geldi. Ve Kur'an'ı daha çok okuması gerektiği itirafı. Öyle ya
.
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا
.
"Allah her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar" buyuran Rabbimiz 50 vakit namazı emreder mi?
Hâlık ile Mahluk arasında pazarlık yaptırmaya, in aşağı çık yukarı dedirtmeye, Resulullah'ı Musa karşısında saf, acemi yerine koymaya hiç utanmamış arlanmazlar. (Güya Musa: Git Rabbine biraz daha yalvar yakar senin ümmetin mümkün değil bunu yapmaz!!!" falan demiş ya hatırlayın)
Sözüm ona Hz. Muhammed (sav) Miraç günü bütün peygamberlere imamlık yapar(!!!), Kainat zaten O’nun için yaratılır(!!!) lakin Musa'nın tecrübesi olmasa her yarım saatte bir kılmamız istenen(!) 50 Vakit namazı yutup(!) ümmetine döner iyi mi???
Tövbe yarabbim!
Yatıp kalkıp Musa’ya şükredelim o zaman!
Sadece namazın 50 vakit oluşu değil, cenabetten gusül, elbiseden idrarın yıkanması da aslında 7 defa imiş de Peygamberimiz Cenab-ı Hak’tan rica ede ede(!) namaz 5’e diğerlerini de 1’e indirtmiş!
(Kütüb-i Sitte - İbrahim Canan C.10 Sh 545)
Tam bir komedi yav.
Yav be kardeşim şu Kur’an’ı adam gibi bi okuyun be!
Her tarafımız resmen dökülüyor; neyini düzeltecem ben şimdi?
Sen bu kafada olduğun sürece (öyle değilsen üstüne alınma) feriştahı gelse hizaya sokamaz seni!
Bak bida söylüyom, "Oku Kur'an'ı adam gibi, Allah’tan öğren gerçek dinini" nokta.
Benden bu kadar.
Vesselam…
M. TULUKCU
●●●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.