MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

İSLAM'DA RECM (Taşlayarak Öldürme) CEZASI VAR MI?

İSLAM'DA RECM (Taşlayarak Öldürme) CEZASI VAR MI?

En son söyleyeceğimi hemen söyleyeyim:
Hayır, kesinlikle yoktur… Erkek ve kadın arasındaki gayri meşru bir ilişki, şüpheye mahal bırakmayacak kadar kesin olarak 4 şahitle belgelenirse eğer, erkek ve kadına bir grup insanın huzurunda 100 sopa vurulur… Cezası budur zina yapmanın.

Rabbimizin hükmü çok açıktır:
"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde hükümlerini uygularken onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." Kur’an – Nur 24/2

100 sopa cezasının bir kısım halkın önünde gerçekleştirilmesi -ki vuranın eli omuz hizasını geçemez- gösteriyor ki, amaç zina edenlerin canını acıtmak değil, toplum içinde itibarsızlaştırmak, millet içine rahatlıkla çıkabilmelerinin önüne geçmektir. İnsan olan için bundan daha ağır ceza ne olabilir?..
Bu cezayı aldıktan sonra bulunduğun sokakta, mahallede, köyde, kasabada yaşa bakalım yaşayabilirsen!..

İşte Kur'an bu cezanın verilmesini istiyor... Böylelerini deşifre edip itibarsızlaştırmak ve diğer insanları bu tür sapmalardan caydırmak...
İşin varsa artık gidebilirsin, sorunun cevabı verilmiştir… Nokta.

Yok, ben mevzunun detayına vakıf olmak istiyorum diyorsan buyur o zaman. Ama kafan karışacak demedi deme:

Peki, zina yapanlar evliyse taşlayarak öldürme (recm), bekar iseler 100 sopa cezası nereden geliyor?
Cevap:
Tevrat’tan ve birbiriyle çelişkili kimi sahabe sözleri ve Resulullah’a (sav) dayandırılan Hadislerden!

Okuyoruz Tevrat’ı:
“Eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, İKİSİ DE ÖLDÜRÜLECEK. İsrail’den kötülüğü atacaksınız.”
Tesniye 22:22

"Eğer bir adam nişanlı olmayan erden bir kızla karşılaşır, tutup onunla yatarsa ve bu ortaya çıkarsa, kızla yatan adam kızın babasına 50 GÜMÜŞ verecek. Kıza tecavüz ettiği için onu karı olarak alacak ve yaşamı boyunca onu boşayamayacaktır."
Tesniye 22:28-29

"Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, ‘Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım’ derse, ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın. Onu KESİNLİKLE ÖLDÜRECEKSİN. Onu önce sen, sonra BÜTÜN HALK TAŞA TUTSUN. TAŞLAYARAK ÖLDÜRÜN ONU. Çünkü Mısır’dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB’den sizi saptırmaya çalıştı. Böylece bütün İsrail bunu duyup korkacak. Bir daha aranızda buna benzer kötü bir şey yapmayacaklar."
Tesniye 13:6-11

Görüldüğü gibi taşlayarak öldürmenin kaynağı Tevrat’mış...

Şimdi ben sorarım:

Bir Müslüman olarak Tevrat’a mı uyacağız, yoksa Allah’ın son vahyi Kur’an’a mı???

Maalesef durum bu kadar açık olmasına rağmen, benim de kendilerine itibar ettiğim, beğendiğim, kitaplarından faydalandığım sayısız ulemanın neredeyse tamamı İslam’da recm cezasının olduğunu, evli olanların taşlanarak, bekar olanların da 100 sopa ile cezalandırılması gerektiğini söylerler... Aklınıza gelebilecek müfessirlerin neredeyse tamamı hem de... Bunu açık yüreklilikle söylüyorum... Ve de şaşıyorum bu duruma.

Peki neden çoğunluk böyle düşünüyor?

Muteber sayılan kimi Hadis kitaplarında geçen bazı rivayetlerden dolayı belli ki… Başka ne olabilir ki!

Kimileri kızacak şu tespitime ama hiç mi hiç umurumda değil:

"Kur'an'ın açık hükmü ortadayken, muteber sayılan kitaplarımıza geçmiş Kur'an'a aykırı rivayetlerden kendilerini bir türlü kurtaramadılar bizim ulema!.. Samimiyetlerinden asla şüphe etmiyorum asla, ama durum bu... O kadar çok rivayet var ki bu konuda, "Aman Resulullah'ı inkar etmeyelim!" korkusu taşıdılar büyük ihtimalle... Tabi bu arada Kur'an'ın hükmünü geçersiz saydıklarının da farkına varamadılar ne yazık ki!..
Başka izah bulamıyorum...

Gelelim şu rivayetlere:

Resulullah’ın (sav) bu fiili işleyenlerin bizzat kendi itirafları ve günahlarından şiddetle arınma isteklerinden dolayı bu cezayı istemeye istemeye uygulattığı rivayeti kitaplarımızda mevcuttur kabul...

Acizane bendeniz, Resulullah’ın (sav) böyle bir uygulamaya rıza gösterdiğine asla ihtimal vermiyorum… Çünkü o kadar çelişkilerle dolu ki bu rivayetler.
Birkaç örnek vereyim:

1- Hz. Ömer: "Kur’an’da recm ayeti vardı. Resulullah uyguladı. Şimdi kimileri çıkıp: Kur’an’da recm ayeti yok diyerek farzlardan birini terketmelerinden korkuyorum... Allah’ın Kitabında recm ayeti vardır!!!"
(Müslim, Hudûd, 15)

Hani nerede peki Kur’an’da bu ayet??? Hangi surede???

2- Başka bir rivayete göre bu recm ayeti Hz. Aişe’nin yatağının altında saklıymış bu ayeti keçiler yemiş!!!
(Buhari - Hudud 30, Tirmizi Hudud 7, İbn-i Mace Hudud 9)

Bakar mısınız şu komikliğe Allahaşkına!.. 

Allah (cc) “Kur’an’ı biz indirdik, onun koruyucusa da biziz!” buyurmasına rağmen (Hicr 9) Kur’an ayeti (!) bir keçinin hışmından kurtulamıyor!!!

3- Zeyd Bin Sabit: Biz Kur’an’da: “Eşşeyhu veşşeyhatü izaa zeneyaa fercümuuhaa elbettete. İnnallahe azizun hakim!!!" yani: "Zina eden erkek ve kadını taşlayarak öldürün. Şüphesiz Allah azizdir hakimdir!" ayetini okurduk. Orada bulunanlardan Mervan: "madem öyle o ayeti mushafa yazsana!" der.
(İbn-i Mace Hudud 9, Müslim Hudud 23, Buhari Hudud 30, Tirmizi Hudud 7)

Madem hükmü duruyor da bu ayetin metni niye kaldırıldı? diye sorsam, onun da cevabını veriyorlar illa taşlayarak öldürmeyi kafasına koymuş olanlar:
"Allah recm cezasının metnini kaldırdı da hükmü sabit kaldı, hadis kitaplarımızda böyle yazıyor. Sen onlardan daha mı iyi bileceksin? Senin ilmin ne?!"
Hatta bunlardan kimileri daha da ileri gidip:

"Bir de karşımıza Kur'an müslümanlığı çıktı!!!" çığırtkanlığıyla bizim gibileri Sapık, Mealci, Hadis inkarcısı, Peygamber düşmanı falan ilan ediveriyorlar hayasızca...
Ben ne diyeyim ki şimdi böyle şaşkınlara???

4- Bir rivayete göre Ahzab suresi 73 ayet değil Bakara Suresi kadar uzundu ve içinde Recm ayeti de vardı.
( İbn-i Mace Hudud 9, darimi Hudud 16, muvatta Hudud 10, A. Hanbel Müsned 5/132,183)

Bu rivayetleri doğru kabul edersek Kur’an ayetleri kayboldu o zaman!!!

Eee o zaman Rabbimiz tarafından Kur’an’ın korunacağı garantisi ne oluyor peki???

Görüyorsunuz değil mi durumu?.. Bu kadar rivayet ortadayken gel de şimdi ayıkla pirincin taşını.

Var sayalım ki Ashab dönemde, şimdi olmayan kimi ayetler inmiş olsun. Olabilir. Geçici olarak o ayetlerle o dönemin Müslümanları amel eder bir süre. Sonra Rabbimiz iptal (nesh) eder. Zira böyle olduğuna örnek durum ve ayetler de var amennaaa. Ama Kur’an’dan çıkartılmış bizzat Rabbimiz tarafından iptal olunan -sözde- bir ayeti diriltmek kimsenin haddine değildir…

Bu konuda Sahabe sözleri ve Hadis haberleri çok uzun. Konuya ilgi duyanlar için fikir sahibi olsunlar diye bu kadar örnekle yetiniyorum.
Bütün bu izahlardan sonra, varsayalım ki Resulullah (sav) bu recm cezasını uyguladı… Bu da olsa olsa, bu konuyla ilgili hükümler yani Allah’ın emri henüz gelmediği için yukarıda yazdığım Tevrat’taki öldürme hükmünü uygulatmış olmasıyla açıklanabilir ancak.

Unutmayalım ki zina cezasıyla ile ilgili Rabbimizin ilk hükmü, Nisa 15’dedir:

"Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut ALLAH ONLARA BİR YOL AÇINCAYA KADAR EVLERDE HAPSEDİN."

Bir zaman sonra, Allah böylelerine Nur suresi’nde nasıl yol açtığını açıkça gösteriyor zaten:

"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde hükümlerini uygularken onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." Nur 2

Buraya kadar yazdıklarımı bıkmadan okuduysanız eğer, sabrınızdan dolayı kutlarım sizi. Recm cezasının var olduğunu şiddetle savunanlara son olarak bir soru sorarak konuyu noktalıyorum:

En doğru yola ulaştıran (İsra 9) Karanlıklardan aydınlığa çıkaran (Hadid 9), Öğüt, şifa, hidayet, rahmet, (Yunus 57) kaynağı olan, Resulullah’ın (sav) bile doğruyolu ancak kendisiyle bulduğu (Duha 7, Sebe 50, Şura 52) dahası: "KENDİLERİNE OKUNMAKTA OLAN KİTABI SANA İNDİRMEMİZ ONLARA YETMEMİŞ Mİ?" (Ankebut 51) ikazını yapan Yüce Rabbimiz Nisa 25’de "Zina eden evli cariyeye hür kadınlara verilen cezanın yarısı uygulanır." buyuruyor.

Şimdi sorarım:
"100 sopanın yarısı 50’dir… Taşlayarak öldürmenin yarısı ne???"

Mustafa TULUKCU
● ● ●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.