MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

LÜTFEN BU YAZIYI OKUMAYIN..! YA SİZ BANA BAKMAYIN OKUYUN OKUYUN!!! :)

LÜTFEN BU YAZIYI OKUMAYIN..! YA SİZ BANA BAKMAYIN OKUYUN OKUYUN!!! :)

  İNSAN NASIL KÂFİR OLUR?
 Öncelikle bilmeliyi ki  Şeytan, çoğu insanın zannettiği gibi Allah’ı inkâr ederek kâfir olmadı. İblis ateist değildi. O, Allah’ın varlığına  birliğine, hatta  Kıyâmet Günü’ne bile iman ediyordu. Ama kabul ettiği Yaratıcısının “Âdem’e secde et” yasasını bir türlü içine sindiremedi. Ona göre bu secde emri çağdışıydı! Aklın kabul edeceği bir iş değildi:

قَالَ مَا مَنَعَكَ اَلَّا تَسْجُدَ اِذْ اَمَرْتُكَ قَالَ اَنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنٖى مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طٖينٍ

.
 “Ben sana emretmişken, seni secde etmekten alıkoyan da nedir? Şeytan: Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan, dedi.”
(Kur’an – Araf 7/12)

Âyete dikkat ederseniz, Allah’ın yaratıcılığını itirazsız kabul ediyor. “Beni ateşten yarattın” diye itirafta bulunuyor, sonra da akıl yürütüp, “Ama” diyor, “Ben ondan daha üstünüm!

Hatta daha da ileri gidip Allah’a akıl vermeye kalkıyor:

أَرَأَيْتَكَ هَذَا الَّذِي كَرَّمْتَ عَلَيَّ
  .
“Şu benden üstün kıldığına da bir bak!”
(Kur’an – İsra 17/62) 

Bununla da kalmayıp, Allah’a kendince meydan okumaya kalkıyor:
.
قَالَ لَمْ أَكُنْ لأَسْجُدَ لِبَشَرٍ خَلَقْتَهُ مِنْ صَلْصَالٍ مِنْ حَمَإٍ مَسْنُونٍ
.
Ben, kuru bir çamurdan şekillenmiş kara balçıktan yarattığın insanın önünde eğilmek için var olmadım”
(Kur’an – Hicr 15/33)

Resulullah (sav) dönemindeki müşriklerin ve günümüzdeki kimi insanların da itirazı, şeytan’ın itirazından farksızdır. Onların da karşı geldiği şey, Allah’ın YARATICILIĞINA  değil, YÖNETİCİLİĞİNEDİR:
.

وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَهُمْ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ
.
 “Andolsun ki onlara, kendilerini kimin yarattığını sorsan, elbette Allah, derler...”

 (Kur’an – Zuhruf 43/87 Ayrıca bkz: Yunus 10/31 , Mü’minun 23/84-89 , Ankebut 29/63 , Lokman 31/25 , Zümer 39/38 , Zuhruf 43/9)
    
Yani bu insanlar da, Allah’ın yaratıcılığını kabul ediyor fakat koyduğu yasaları beğenmiyorlardı:
.
وَالَّذٖينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَهُمْ وَاَضَلَّ اَعْمَالَهُمْ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا اَنْزَلَ اللّٰهُ فَاَحْبَطَ اَعْمَالَهُم
.
 “İnkâr edenlere gelince, onların hakkı yıkımdır. Allah onların yaptıklarını boşa çıkartmıştır. Bunun sebebi, Allah’ın indirdiğini beğenmemeleridir. Allah da onların yaptıklarını boşa çıkarıvermiştir.”
(Kur’an – Muhammed 47 / 8,9)

İşte insanlar böyle kâfir olur. Yani bu düşüncede olanlar:

“Sen elbette Yaratansın. Ama fazla da ileri gitme! Senden hayatımıza karışmanı kesinlikle istemiyoruz. Yaratmak Senden, yönetmek de bizden. Sen evrenin düzenini sağlamaya devam et, dünya işlerini ise bize bırak. Biz kendi işimizi kendi aramızda hallederiz! ” demek istiyorlar.

     Hâlık (Yaratan) olarak kabul ettikleri Allah’a, bir mahlûk (yaratılan) olarak konum belirleme cür’etine kalkışıyor,

وَلا يُشْرِكُ فِي حُكْمِهِ أَحَدًا

“O, kendi yönetimine hiç kimseyi ortak kabul etmez”   ilkesine rağmen,( Kehf 18/26)insanların yönetilmesinde, mülkün sahibi olan Allah’a koalisyonun küçük ortağı statüsünü revâ görüyorlar.

Bu çokbilmişler deyim yerinde ise, yeryüzü bakanlıklarının tamamını ellerinde tutup, asla hakkından gelemeyecekleri gökyüzü bakanlığını da bir lütuf olarak Allah’a bırakarak, işi Yaratan’la boy ölçüşme azgınlığına kadar vardırıyorlar.Allah'a ortak koşmak (şirk) budur işte.

Sonuç olarak şöyle özetleyebiliriz:

Allah’ı kanun koyucu, yönetici olarak kabul etmedikçe O’nun varlığına, birliğine inanmak insanı asla mü’min yapmaz… Asla!

 Çünkü:

أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَالأَمْرُ

"Dikkat edin! Yaratmak da, emredip yönetmek de Allah’a mahsustur."
(Kur’an – Araf 7/54)

"Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."
(Kur'an - Ahzab 33/36)

"Allah'ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye sana Kitab'ı hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!"
 Kur'an - Nisa 4/105)

"SİZ Mİ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ, YOKSA ALLAH MI?"
Kur'an - Bakara 2/140

ALLAH (cc) CÜMLEMİZE, KENDİSİNİN RAZI OLACAĞI İMANI NASİP ETSİN... 

Mustafa Tulukcu  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.