MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

22.05.2017

HZ. İSA GÖKTEN İNECEK Mİ?

HZ. İSA GÖKTEN İNECEK Mİ?

Masalları hurafeleri İslam zanneden, Rabbimizin haber verdiği berrak gerçekleri asılsız rivayetlerle bulandıran Kur’ansız dindarcılara göre:
“Hz. İsa kıyamete yakın zamanda gökten inecek, Haç’ı kıracak, domuzu öldürecek, cizyeyi kaldıracak, herkes kamil müslüman olacak, Allah’tan başkasına tapılmayacak, yeryüzü adaletle, malla mülkle dolacak, her yere barış ve huzur gelecektir!!!" vs vs vs.

YALAN... KÜLLİYYEN YALAN… MİSGALE ZERRE GERÇEKLE İLGİSİ YOK BUNUN... KUR’AN BÖYLE BİR İTİKADI REDDEDER! (Ayetleri yazacağım az sabredin)
Peki bu safsatanın kaynağı ne? Nereden çıktı bu şehir efsanesi? Hz. İsa’nın gökten ineceğine bu ümmetin kahir ekseriyeti neden inanıyor peki?
A- Bu ve benzeri rivayetlere, şehir efsanelerine inanan rivayet aşıklarımız, okuduklarını dinlediklerini önce Kur’an’a arz ederek, Rabbimize danışarak test etmiyorlar da ondan! Kur'an dışındaki her türlü bilgiyi haberi, önce Kitabullah’a danışıp ondan onay alacakları yerde, rivayetleri merkeze koyup önce, sonra da Kur’an ayetlerini tevil yoluyla, nesh masalıyla, anlam kaydırmasıyla vb vb buharlaştırıyor, yalanları millete din iman diye yutturuyorlar çünkü. Kur'an bunların neyine ki? Olsa olsa kaynaklardan bir kaynak hepsi bu!
B- Hz. İsa’nın babasız yaratılması (Meryem 19/ 20) Rabbimiz tarafından kendisini öldürmeye gelenlerin elinden kurtarılıp göğe yükseltilmesi (Nisa 4/157,158) gibi ayetlerin varlığı, Kur’an’ı merkeze koymayan, işin detayını Rabbimize bırakmayanların kafasını karıştırmış, uydurulan bu tür safsataların doğruluğuna inandırmıştır. Bu da bir realitedir.
Bu masalcılara göre, Hz. İsa şu an gökte, Rabbimizin yanında yaşıyor ve yeryüzüne her an inmeyi bekliyor!
İyi de, o zaman sormazlar mı adama:
“Rabbimizin gökte bir mekanı mı var ki yanına alsın Hz. İsa’yı? Hem de ruh meal cesetle??? Allah mekandan münezeh değil miydi hani???
O’nun katına dünyaya ait bir ceset yükselir mi???
Hem ayrıca “katına yükseltilmesi” Hz. İsa’nın geri gönderilme ayrıcalığı ise, aynı şekilde katına yükseltilen sadece Hz. İsa mı?
Hz. İbrahim, Hz. İdris, Hz. Yahya, Hz. Yusuf, Hz. Muhammed de var Rabbimizin katına yükseltilenlerden ayrıca. Bu peygamberler niye geri gelemiyor da niye Hz. İsa geliyor sadece???
(Bakınız Meryem 19/56,57 – İnşirah 94/4 - Saffat 37/99. Ayetlerin dışında daha nice Hadis’ler de var kitaplarda uzun uzun anlatılan, kimi peygamberlerin Allah’ın katında bulunduğuna dair)

Bundan da öte, hani en son nebi Hz. Muhammed idi???
Hani Resulullah’tan (sav) sonra artık bir peygamber gelmeyecekti???
.
مَا كَانَ مُحَمَّدٌ اَبَا اَحَدٍ مِنْ رِجَالِكُمْ وَلٰـكِنْ رَسُولَ اللّٰهِ وَخَاتَمَ النَّبِيّٖنَ
.
"Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resûlü ve PEYGAMBERLERİN SONUNCUSUDUR..."
Kur'an - Ahzab 33/40
Bak değerli okuyucum işin özü şudur:
Hz. İsa’yı yaşadığı dönemlerde öldürmek istediler ama Rabbimiz buna izin vermedi ve onların elinden kurtardı Elçisini. Daha sonra Hz. İsa yeryüzünde bir süre daha yaşadı (Kur’an bunun yerini, zamanını vermiyor) Ve ecel vakti gelince Rabbimiz O’nu vefat ettirdi ve ruhunu kendi katına yükseltti. Diğer bazı elçilerine yaptığı gibi Hz. İsa’ya da böyle bir ikramda bulundu. Hepsi bu işte.
Yani Hz. İsa’da diğer elçiler gibi dünyada iken öldü öldü!
Öldüğünü nereden biliyoruz Hz. İsa’nın?
Şu ayetten biliyoruz:
.
اِذْ قَالَ اللّٰهُ يَا عٖيسٰى اِنّٖى مُتَوَفّٖيكَ وَرَافِعُكَ اِلَیَّ وَمُطَهِّرُكَ مِنَ الَّذٖينَ كَفَرُوا
.
“Allah buyurmuştu ki: Ey İsa! SENİ VEFAT ETTİRECEĞİM VE SENİ KENDİME YÜKSELTECEĞİM...seni inkâr edenlerden arındıracağım…”
Kur’an – Ali İmran 3/55
Gördünüz işte ayeti, “Seni vefat ettireceğim diyor” Rabbimiz. Katına yükseltmesi ise ölümünden sonra oluyor, ayet çok açık.
Gel gör ki, rivayetlerden asla vaz geçemeyen Kur’an’a bir türlü boyun eğmek istemeyen Kur’ansız dindarcılar bu ayete de bir kılıf uyduruyorlar:
“Ne yani” diyorlar. “Hz. İsa ölmeden de göğe çıkar, bir zaman sonra gökten geri gelir, Haç’ı kırar, domuzu öldürür -domuzu niye öldürecekse?!- işte ondan sonra ölemez mi?!”
Madem öyle, gelin bir de şu iki ayeti okuyalım o zaman:
.
وَاِذْ قَالَ اللّٰهُ يَا عٖيسَى ابْنَ مَرْيَمَ ءَاَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونٖى وَاُمِّىَ اِلٰـهَيْنِ مِنْ دُونِ اللّٰهِ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لٖى اَنْ اَقُولَ مَا لَيْسَ لٖى بِحَقٍّ اِنْ كُنْتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ تَعْلَمُ مَا فٖى نَفْسٖى وَلَا اَعْلَمُ مَا فٖى نَفْسِكَ اِنَّكَ اَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ
.
"Allah, kıyamet günü şöyle diyecek: Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara, Allah’ı bırakarak beni ve anamı iki ilâh edinin, dedin? İsa da şöyle diyecek: Seni bütün eksikliklerden uzak tutarım. Hakkım olmayan bir şeyi söylemem, benim için söz konusu olamaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım, elbette sen bunu bilirdin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ama ben sende olanı bilemem. Şüphesiz ki yalnızca sen gaybları hakkıyla bilensin.”
.
مَا قُلْتُ لَهُمْ اِلَّا مَا اَمَرْتَنٖى بِهٖ اَنِ اعْبُدُوا اللّٰهَ رَبّٖى وَرَبَّكُمْ وَكُنْتُ عَلَيْهِمْ شَهٖيدًا مَا دُمْتُ فٖيهِمْ فَلَمَّا تَوَفَّيْتَنٖى كُنْتَ اَنْتَ الرَّقٖيبَ عَلَيْهِمْ وَاَنْتَ عَلٰى كُلِّ شَیْءٍ شَهٖيدٌ
.
“Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. BENİ VEFAT ETTİRİNCE ARTIK ONLAR ÜZERİNE GÖZETLEYİCİ YALNIZ SEN OLDUN. Sen her şeyi hakkıyle görensin.” Kur’an – Maide 5/116,117
Bu ayetlerden neyi anladık? A- Hem Hz. İsa’nın dünyadayken vefat ettiğini,
B- Hem de, kendi vefatından sonra pek çok insanın kendisini ve annesi Meryem’i ilahlaştırdığını…
SORU: Hz. İsa kendisinin Allah’ın oğlu yapıldığını ne zaman öğreniyor???
CEVAP: Kıyamet Günü’nde!
SORU: Eee madem dünyaya tekrar geri gelecek, kendisini Allah’ın oğlu ilan eden Hıristiyanlar da dahil herkesi müslüman yapacaksa şayet, göğe yükseltildikten sonraki insanların sapkınlıklarını Kıyamet Günü’nde öğrenmesinin, her şeyden ancak Hesap Günü'nde haberdar olmasının anlamı ne???
Gelin daha fazla komik olmadan Kur’an’a teslim olun. Allah ne buyuruyorsa “Sadakallahul aziimm” yani “Şüphesiz ki Allah doğruyu söyledi” deyin... İşitip de inkar etmeyin!
İsrailiyyattan geçme bu tür masal ve hurafeleri dinleştirip -bilerek, bilmeyerek- Kur’an’a karşı çıkmayın. Yahudi ve Hıristiyanların ekmeğine yağ sürmeyin.
Son peygamber Hz. Muhammed’dir, Hatem’ül enbiya’dır O, aklınızı başınıza toplayın.
Rabbimizin yasalarında (sünnetullah) asla bir değişiklik yoktur.
.
فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللّٰهِ تَبْدٖيلًا
.
“Sen Allah’ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın.”
Kur’an – Fatır 35/43 (Ayrıca Bkz:Ahzab 33/62 – Feth 48723)

Yani her beşer bu dünyada önce ölümü tadacak daha sonra ameline, derecesine Rabbimizin takdirine göre O’nun katında yerini alacaktır. Kimseye torpil geçilmez yani.
Bu ayrıcalığı yapacak olsa, son elçisine yapardı:
.
وَمَا جَعَلْنَا لِبَشَرٍ مِنْ قَبْلِكَ الْخُلْدَ اَفَاٸِنْ مِتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ
.
“Biz, senden önce de hiçbir beşere ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ebedî mi kalacaklar? “ Kur’an – Enbiya 21/34
Gördüğünüz gibi, Hz. Muhammed de vefat etti (Ali İmran 3/144) Hz. İsa da. (Ali İmran 3/55 – Maide 5/116-117)
Sünnetullah budur. Bütün peygamberler vefat etmiştir.
Ve hiçbir peygamberin, vefat ettikten sonra dünyaya geri gelmesi,
Burada neler olup bittiğinden haberdar olması,
Kimi olaylara müdahale etmesi asla mümkün değildir.
Onlar da, vefatlarından sonra dünyada olup biten her şeyi ancak Hesap Günü'nde öğrenecek.
Müslümanlar: “nasıl olsa Hz. İsa ve Mehdi gelecek, dünyayı düzeltecek!” diye boşu boşuna hayal kurup rüya aleminde gezeceklerine,
“Bir toplum, kendilerinde olanı değiştirmedikçe Allah, o topluma verdiğini değiştirmez.” (Ra’d 13/11) ayetinin gereğini yapıp sonucu Allah’a bırakmalıdır.
“Bilinsin ki, insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” (Necm, 53/39) yasasının gereğini yerine getirmez, felâhı Hz. İsa'nın inmesinde, Mehdi'nin gelmesinde görürsek,daha çookk burnumuzu sürterler bizim... Kurtuluşu Kur'an'ın nâzilinde değil İsa'nın inişinde görenler, kıyâmete kadar sürünmeye mahkumdur... Aklımızı başımıza toplayalım.
Hz. İsa'nın, Mehdi’nin ahir zamanda geri geleceği inancı, müslümanların kendi tembelliklerine verdiği isimlerden başka bir şey değildir!
Vesselam…
M. TULUKCU
●●●
.
وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذٖينَ لَا يَعْقِلُونَ
.
"Allah, aklını kullanmayanları pislik içerisinde bırakır."
(Yunus 10/100)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.