MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

EVLİYA AİRLİNES!

EVLİYA AİRLİNES!
"15 Temmuz Kalkışması'nı duyar duymaz mezarda gözlerini açan Sarıklı Badigartçılar'ımız, Evliya Air'in jetlerine doluşup Konya Yatırlar Üssü'nden arka arkaya havalanmış, Muğla semalarında çaresizce dolaşan Cumhurbaşkanımızın uçağını Atatürk Havalimanı'na salimen indirmeyi başarmıştır elhamdülillah! Dünya işlerini tamamlayıp Hacı Fettah, Üçler ve Musalla garnizonlarına avdet eden Sarıklı Mücahidler'imizin: 'Haddini bil Fetoşşş! Bu vatan sahıpsız deill' nidalarıyla kabirlerine girdiklerine benim gibi kerameti kendimizden menkul nice Çatlakullah dahi şahit olmuştur!" :)
Kim mi diyor bunu?
Ohoo, bu topraklarda Meczup mu yok? Maşşallah sürüsüne bereket! Biz de bu cehalet oldukça, Kur'an'la aramıza mesafe koydukça 1'i gider bu şarlatanların 1.000'i gelir ne gam!
"Zırva tevil götürmez" tamam da insan sormadan da edemiyor hani:
"Bu Evliya dedikleri, bu Allah dostu belledikleri yatırlar, madem bu kadar mahirler de niye madem darbe kalkışmasını önceden haber vermiyorlar???
Bu denli kulakları delikti de madem, Haşhaşiler plan kurup görev dağılımı yaparlarken, niye orayı basmıyorlar???
Kenan Evren gibi "Darbenin olgunlaşması"nı mı beklediler??? :)
 ●
Hadi beraber okuyalım:
.
وَمَا أَنتَ بِمُسْمِعٍ مَّن فِي الْقُبُورِ
.
"Sen kabirde olanlara işittiremezsin!"
Kur'an - Fatır 35/22
.
إِنَّكَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى
.
"Sen ölülere duyuramazsın!"
Kur'an - Neml 27/80
.
فَإِنَّكَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى
.
"Sen ölülere işittiremezsin!"
Kur'an - Rum 30/52
.
أَمْواتٌ غَيْرُ أَحْيَاء وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ
.
"Onlar diri değil ölülerdir. Ne zaman diriltileceklerinin dahi şuurunda değillerdir."
Kur'an - Nahl 16/21
.
إِن تَدْعُوهُمْ لَا يَسْمَعُوا دُعَاءكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ
.
"Eğer onları çağırsanız, çağrınızı duymazlar. Duysalar bile çağrınıza karşılık veremezler."
Kur'an - Fatır 35/14
Okumaya devam:
.
أَمَّن يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاء الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَّا تَذَكَّرُونَ
.
"Darda kalana kendine yalvardığı zaman karşılık veren ve başındaki sıkıntıyı gideren, sizi yeryüzünün hakimleri kılan kim? Allah ile beraber bir ilah daha öyle mi? Ne kadar da kıt düşünüyorsunuz!"
Kur'an - Neml 27/62
.
مَن يُنَجِّيكُم مِّن ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَخُفْيَةً ... اللّهُ يُنَجِّيكُم مِّنْهَا وَمِن كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنتُمْ تُشْرِكُونَ
.
"Karanın ve denizin karanlıklarından, tehlikelerinden sizi kim kurtarır? Bunlardan ve diğer sıkıntılardan sizi Allah kurtarır. Ama siz yine de O’na ortak koşarsınız!"
Kur'an - Enam 6/63-64
Okudun mu ayetleri, duydun mu Allah'ın buyruğunu?
Demek ki neymiş?:
"Kalpten iman edip üzerine titrediğimiz, üç defa öptükten sonra rafa kaldırdığımız, kapağını belki aydan aya açtığımız, açsak da anlamına pek bakmadığımız şu Kur'an'ı artık keşfetmemiz lazımmış!"
Bak güzel kardeşim,
Şayet Kur'an'a boyun eğer, Resulullah'ı kendimize model alırsak (Üsve-i Hasene) hiç kuşkun olmasın ki Rabbimiz, bu Mezarcı Meczuplar'ın sandığı gibi ölüleri falan değil, bizzat MELEKLER'ini gönderir yardımımıza. Evet aynen öyle, meleklerini bile gönderir!
Buyur:
.
إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنِينَ أَلَن يَكْفِيكُمْ أَن يُمِدَّكُمْ رَبُّكُم بِثَلاَثَةِ آلاَفٍ مِّنَ الْمَلآئِكَةِ مُنزَلِينَ
.
"Hani sen mü’minlere, 'Rabbinizin, indirilmiş ÜÇ BİN MELEK'le yardım etmesi size yetmez mi?' diyordun!"
.
بَلَى إِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ وَيَأْتُوكُم مِّن فَوْرِهِمْ هَذَا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُم بِخَمْسَةِ آلافٍ مِّنَ الْمَلآئِكَةِ مُسَوِّمِينَ
.
"Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde, onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı BEŞ BİN MELEK'le size yardım eder."
Kur'an - Ali İmran 3/124-125
Yaaa!
Gel gör ki, ölülerden, kabirlerden medet bekleyen Dipdiri Meyit'leriz vesselam...
M. TULUKCU
●●●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.