MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

KUR'ANİYYUN?

KUR'ANİYYUN?
Kur'aniyyun da ne mi?
"Sahihi Buhari demek Kur'an'dan sonra en güvenilir kitap demektir. Müslim o demektir. Bu iki kitabı tartışamayız!!! Tartışanla selamı kesebiliriz bir sakıncası yok. Tekrar ediyorum anlaşılsın diye, selam kesebilirim, kafirdir demem!!! Ama istemem melekler onunla çay içtiğimi görsün, istemem çaydan dolayı başımın belaya girmesini!
Biz bir müslüman olarak 'Rasulullah dedi ki' diye bir söz duyduğumuzda, o sözün altındaki dip notta Buhari yazıyorsa, Müslim yazıyorsa, Ebu Davud yazıyorsa, Tirmizi yazıyorsa otururuz. Dese ki o söz (hadis)de: "Gökler aşağıda, yer yukarıdadır" diye bir söz olsa, belli ki bu söz doğru değil onu da kabul ederiz!!! Demek ki bundan sonra "Gök aşağısı yer yukarısıdır" deriz!!! "Su katıdır, taş sıvıdır" dese bir Hadis’te, hemen bakarım bu nerde geçmiş bu Hadis? Buhari’de mi geçmiş, bundan sonra sıvının adı taş sertin adı da sudur, derim!!! Bitti benim için her şey değişti demektir!!!" :) diyen Nurettin Yıldız türünden Habisiyyun'un:
Yahut
Hem Habisiyyun hem Hainiyyun'dan Pensilvanya CIA Köpeği'nin yıllar önce vaaz kürsüsünde dillendirdiği:
“BUHARİ’DEKİ HADİSLER, ALLAH’TAN GELMİŞ GİBİDİR!!! Hoca Buhari, altıbin küsürlük Hadis ihtiva eden bu mecmuayı 300 bin Hadis’ten ayıklıya ayıklıya yapmış. Hem öyle bir hassasiyet içinde ki, her Hadis’te iki rekat namaz kılmış, Allah’a teveccüh etmiş, Rasul-i Ekrem sallallahu Aleyhi ve Sellem’in ruhaniyetinden istimdat (yardım) buyurmuş, Efendimiz, beyan edilen şeye binaen temessül (canlanma) buyurmuş: “BU HADİS BENDENDİR!!!” DEMİŞ VE KİTABINA YAZMIŞ!!!” iddiasındaki kimi zevatın son zamanlarda diline doladığı bir kavramdır "Kur'aniyyun!"

Şimdi kimi okuyucularımız Kainat Şarlatanı Fethullah Gülen'in adını duydu ya, söylediklerinin içeriğine bakmadan sırf 15 Temmuz öfkesinden -tabii ki haklı- hareketle onun bu beyanatına kızıp köpürebilir. Ama çıkın piyasaya, etrafınızdaki hacı hoca bildiklerinize sorun, üç aşağı beş yukarı çoğundan aynı masalı işitir, Buhari'nin 7.300 civarındaki rivayetini peygamberin rüyada bizzat onayladığını onlardan da dinleyebilirsiniz. Sadece Nurettin Yıldız ve Pensilvanyalı Hain değil yani, kerameti kendinden menkul nice ulema(!)ya göre de "Kur'an Allah'tan korumalı, Buhari de Peygamberden onaylıdır!"
Alın işte size en az iki kutsal kitap: "Kur’an artı Buhari!"
Öyle ya, ha Allah indirmiş ve korumuş ha Buhari toplamış ve Resulullah’a onaylatmış(!!!) ne farkı var???
Akılların sıra Peygambere (yani Buhari'ye) itaat eden Allah'a itaat etmiş olacak!!! Sisteme bak yav? İblis bunlara nasıl şapka çıkarmasın?
Buraya bir nokta koyup, Kur’aniyyun meselesine devam edelim.
Kur'aniyyun, "Kur'ancılar" anlamına geliyor! :)
Kimler diyor bunu?
Habisiyyun diyor!
Kimlere böyle diyorlar bu Habisiyyun taifesi?
Özetle "Bu dinin temeli Kur'andır. Zira Allah tarafından korunmuş tek kitap Kitabullah'tır. Bu sebeple Kur'an'ın onaylamadığı İslam, Kitabullah'a boyun eğmeyen de müslüman olamaz" diyen benim gibilere diyorlar.
Neydi Kur'aniyyun?
"Kur'an'cılar"
Suça bak suça??? :)
Yahu sormazlar mı adama?:
"Kur'an'dan başka müslümanlık da mı var a bre Habisiyyun?"
Pardon Habisiyyun'un ne olduğunu söylemeyi unuttum!
O da "Pislikçiler" anlamına geliyor.
Habis pislik demek. Bir de Hadis var tabi.
Hadis'le Habis'i karıştıran, Kütüb-i Sitte ve benzer Hadis kitaplarında rivayet edilen Habis'leri de Hadis diye ısrarla savunan tiplere Habisiyyun denir.
Habisiyyun'un kimler olduğunu nası mı tanıycaz?
Yukarıda iki patolojik vakayı örnek olarak vermiştim. Bunu biraz daha açalım. Onlardan birisiyle sanal olarak tartışalım mesela. İzleyin bakem:

Kur’aniyyun: İslam herkese inanç özgürlüğü vermiştir. Dileyen iman eder, dileyen etmez. Dinde zorlama yoktur. Mürted’ler de (İslam’dan kendi iradesiyle çıkan) aynen böyledir. Çıkarsa çıkar napalım! Biz onların başında zorba değiliz. Tekrar anlatırız, ikna olmazsa kendisi bilir. Onun dini ona bizim ki de bize! Bize düşen sadece tebliğdir, hesap görücü olarak Allah yeter. Cennet de hak cehennem de!
Habisiyyun: “Olmaaazzz! Mürted tevbeye davet edilir, inadını sürdürür, tekrar Müslümanlığa dönmezse gebertilir!
Kur’aniyyun: Niye gebertiyon yav? Zorla güzellik olur mu? İman gönül işi değil mi?
Habisiyyun: Bu konuda Peygamberimizden hadis(!) var!
Kur’aniyyun: ne gibi?
Habisiyyun: “Mürtedleri öldürünüz!” gibi! (Buhârî - Cihâd, 149)
Kur’aniyyun: Peygamberimiz böyle bir söz demez! Böyle bir söz Kur’an’a misgale zerre uymaz çünkü.
Habisiyyun: Nası uymazmış?
Kur’aniyyun: Mesela Rabbimiz Kur’an’da: “İman edip sonra inkâr edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkâr edenleri, sonra da inkârlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir.” (Nisa 4/137) buyuruyor. Eğer bir kimse iman ettikten sonra dinden çıktığı zaman mürted oldun diye öldürülecek olsa, bu ayette anlatılan durum nasıl gerçekleşecek o zaman? İman edip ardından inkâr etmek, sonra iman edip tekrar inkâr etmek, sonra da inkârını artırmak nasıl mümkün olur he???
Habisiyyun: Tamam Kur’an’da Rabbimiz böyle buyuruyor amenna da Buhari’deki hadisi –hala hadis diyor - yok mu sayacağız?
Kur’aniyyun: Resulullah Kur’an’a karşı rakip firma mı ki Kitabullah’ın A dediğine Z desin yahu?
Habisiyyun: Diggadit! O hadis Buhari’de geçiyor! Müslim’de de var hem! Sen şimdi Sahihayn’daki Hadisleri gabulitmiyonnu?
Kur’aniyyun: Kur’an’ın hükmünü değiştiren bir rivayet hadis olur mu, bak sana bir örnek verdim işte?
Habisiyyun: Buhari’de Müslim’de Kütüb-i Sitte’nin tamamında geçiyor ama?
Kur’aniyyun: Nerede geçerse geçsin bana ne! O bahsettiğin rivayetin yeri ancak çöp tenekesidir! Hz. Peygamber Kur’an’a karşı konuşmaz, konuşamaz. Gördüğün gibi konuşturulur ama! Böylesine “Kur’an ve Akıl dışı” rivayetlere Hadis değil Habis denir itibar etme!
Kopma noktasına gelinmiş bizim ki köpürmeye başlamıştır:
Habisiyyun: Demek sen Buhari’de Müslim’de, Kütüb-i Sitte’de Habis’ler de var diyon, bazılarını gabulitmiyon ha?! İşine gelenleri(!) alıyon gelmeyenleri reddediyon öyle mi? Belli ki sen de Kur’aniyyun’dansın!!! Peygamberi kabul etmeyen şu zındıklardan!!! Son zamannarda bir de Kur'an Müslümanlığı çıktı!!! Seni Hadis Peygamber düşmanı seniiii!!! :)
Kur’aniyyun: Ben sana örnek olarak Nisa 137’yi hatırlatıyorum, sen “Buhari, Müslim” diyorsun! Sen şimdi şu halinle Allah’ın Kitabı’ndaki ayeti gabulitmiş mi oluyon??? Ayeti duyunca dilinde “amenna” eksik olmuyor da kalbin “Buhari, Müslim” diye atıyor ama, bu nası Kur'an'a iman???
Habisiyyun: Senin gibi Ehl-i bidatla tartışılmaz! Sizin dininiz size, bizimki de bize! (Nihayet ağzından bi ayet çıktı ihvanın :) )
Kur’aniyyun: İyi hadi bakem güle güle...

Şimdi annadınnı Habisiyyun’un kimler olduğunu?
Evet
Hele şükür.
Pardon bi soru sorabilir miyim? (biriniz demiş oluyor :) )
Tabii ki buyur!
Buhari’yi Müslim’i, Kütüb-i Sitte veya diğer Hadis kitaplarını, bazıları senin ifadenle Habis'tir diye okumayalım mı yani?
Yav ne alaka? Elbette bunları da okumalıyız. Konuşmayan bir peygamber olmaz. Ama okurken mutlaka “Kur’an ve Akıl” ikilisinin denetiminden geçirmeliyiz. Böyle yapılmaz, Buhari, Müslim gibi kitaplar kusursuz (sahih) görülür, her türlü denetimden geçmiş farz edilirse:
Evli(!) ama zinakar zibidi maymun(!)u da taşlarsınız,
Keçiye sanal recm ayeti de yedirirsiniz,
Av ve çoban itleri hariç bütün köpekleri öldürürsünüz,
Yılan, Akrep, Fare ve Karga’yı fasık, gavur görürsünüz
Kertenkeleyi ilk vuruşta öldürmekten 100 sevap umarsınız,
Kundakta ana-babası tarafından öldürülen bebekleri cehennemlik yaparsınız,
Resulullah’ın kimi suçluların gözüne mil sokturarak onlara iyi bir ders verdiğini savunursunuz,
Alemlere Rahmet'in Medine’de 600/900 Kureyza esirini tek tek kestiğini/kestirdiğini iddia edersiniz,
Hz. Musa’nın sağ kroşesiyle ölüm meleğinin gözünü çıkarttırırsınız,
Savaşta kadın ve çocukları öldürmenin icabında sünnet olduğunu söylersiniz,
Her 99 kadından 98’ini direkt cehennemlik yaparsınız,
Kadına kocasının vücudundaki kan, irin, pislik namına ne varsa hepsini pırıl pırıl yalattırır yine de kocasının hakkını ödettiremezsiniz,
Kadını eşeğin, köpeğin, domuzun hizasına koyar, erkeğin namazını bozdurursunuz,
Mirac’da 50 vakit namazla emrolunduğumuzu (50 rekat değil) ballandıra ballandıra anlatır, Resulullah’la Rabbimizi pazarlığa tutuşturur, nihayet işi 5’le bağlarsınız,
Ahirette Rabbimize etek giydirir, Peygamberlere kimliğini ispatlamak için Halık'a bacağını açtırır Mahluk'a baldırını göstertirsiniz,
Yahudileri gördüğümüz yerde öküz gibi kakmayı ve hepsini yolun kenarına itmemizi öğütlersiniz... vb vb
Şekil A'da görüldüğü gibi bu kitaplar "Kur'an'sız ve Akılsız" okunur, rivayetler olduğu gibi kabul edilirse, işin içinden çıkamayız. Allah muhafaza Kur'an'a imanımız sorgulanır. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olabiliriz!
Şu saydıklarımı Kur'an onaylar mı???

Habisiyyun’a göre böyle yapmamalıymışız! Ya rivayetlerin hepsini kabul etmeliymişiz ya da işimize geleni alıp işimize geleni reddetmemeliymişiz!!!
Kavun, karpuz yiyeceğinizi düşünün! Habisiyyuna göre bunları olduğu gibi yemeliymişiz??? Kabuğuyla birlikte, ayırmadan seçmeden hepsini???
Bunu ancak öküzler ve eşekler, sığırlar davarlar yapar!
Ben elbet kavun da yerim karpuz da… Ama kabuğuyla değil! Bana yaramayan kısımlarını keserek, atarak!
Habisiyyun cenahından kimileri İsra 17/36'yı ihlal ederek benim Hadisleri toptan reddettiğim vehmine kapılabilir. Yaklaşık 5 yıldır facedeyim. Zanla hareket eden, kavun karpuzu kabuğuyla yemeyi marifet sanan böylesi zevata, geriye dönük eski paylaşımlarımı hızlıca bi gözden geçirmelerini öneririm. Kütüb-i Sitte başta, nice Hadisleri paylaştığımı kolaylıkla, rahatlıkla görebilirler. Yeter ki görmek istesin! Düzenli takipçilerim zaten bunun en yakın şahididir.
Hala inanmayana hodri meydan! Habisiyyun ordaysa 5 yıllık paylaşımım Feysbugda!
Velhasıl Kur'aniyyun'a selam olsun. "Şüphesiz ki Kur'an en doğru yola iletir" zira. (İsra 17/9) Resulullah (sav) dahi yolunu kaybetmiş, (Duha 93/7) Kitap ne İman ne bilmez haldeyken (Şura42/52) Kitabullah'la hidayete ulaştı (Sebe 34/50) unutma!
Kalın sağlıcakla...
M. TULUKCU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.