MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

ARABİYYATI GUVVATLI'LAR?

ARABİYYATI GUVVATLI'LAR?
Tatillerde fırsat buldukça Youtube'den, çok tartışılan, kamuoyuna mal olmuş farklı kişi ve konuların videolarını dinlerim. Tabii ki dini meselelerle alakalı olanlarını. Çoğu eski konuşmalardır. Ayırım yapmadan herkesi dinlerim, herkesi. Hepsini anlamaya çalışırım.
Bunlardan birisi hayli dikkatimi çekti. Kendisi -sanırım- ilahiyatçı. Birisine verip veriştiriyor, kendisi gibi Arapça falan bilmediğinden dem vuruyor: "İşin ehli olmayan, Arapça bilmeyenler TV'lerde din adına ahkam kesiyor bunlara izin verilmemeli, susturulmalı!" türünden habire horozlanıyor.
Kimi kastediyor acep derken, anladım, çaktım köfteyi. Prof. Caner Taslaman'mış canını sıkan bizim Arabiyyatı Guvvatlı'nın!
"Buhari çökerse İslam çöker!!!" diyen "Arabiyyatı Guvvatlı" arkadaş niye kızıyormuş Caner'e?
Hani Buhari'de geçiyor ya: "İbn-i Meymun adındaki bir sahabi (Arabiyatı Guvvatlı'ya göre sahabi değil Muhadram'mış hadi öyle olsun) zinakar bir evli(!) maymunu, şeriatçı(!) maymunlar taşlayarak (recm) cezalandırıyor, Allah'ın yasası(!)nı tatbik ediyorlarmış da İbn-i Meymun (adına dikkat :) ) şeriatçı(!) maymunlara destek olmuş ve o ahlaksız(!) evli(!) maymunu dini bütün(!) maymunlarla birlikte başlamış taşlamaya :) :) :)
Prof. Caner bu türden rivayetleri kabul etmiyor: "Bunlar akla ziyan Kur'an'a aykırı rivayetler" diyormuş.
Bizim Arabiyyatı Guvvatlı da: "Sen kimsin ki Buhari'yi diline doluyon? Haddini bil!" türünden sağlı sollu kroşelerle Caner'e ringi dar ediyor aklın sıra.
Gülen mi ağlan mı?
(Muhadram: Hz. Peygamber zamanında yaşadıkları halde O'nu (sav) görememiş müslümanlara deniyor.)

Arabiyyatı Guvvatlı'ya sormadan edemiyor insan:
"Arapça bilmek elbette çok iyi, ama yetiyor mu?"
Yetmiyor ahbap, yetmiyor! Buna en büyük delil bizzat sensin!
Sırf Buhari'de geçiyor diye "Kur'an ve Akıl dışı" bir rivayeti temize çıkarmak için çabaladıkça çabalamış, çabaladıkça çamura batmışsın. Böylesine komik bir rivayetin nesini savunuyorsun nesini nesini???
"Kur'an'da recm (taşlayarak öldürme) ayeti vardı(!) da bir keçi geldi onu yedi(!) Varsın yesin hükmü yine baki(!)" diyenlerin hezeyanını Buhari, Müslim rivayet etti diye savunmak zorunda mısın???
Sen ne menem bi hocasın a Arabiyatı Guvvatlı??? Allah ayetini bir keçiden koruyamadı mı??? "Hiç kuşkusuz Kur'an'ı biz indirdik, koruyucusu da biziz" ayetine (Hicr 15/9) ne oldu peki???

Arapçası çok iyiymiş!!!
"Ebu Cehil'den, Ebu Leheb' den de mi iyisin yoksa???"
Saddam Hüseyin, Hüsnü Mübarek, Beşar Esad'la boy ölçüşebilin mi Arabiyyatta???
Eee???

Maalesef toplumumuzun yanılgısı işte burada yatıyor. Eğer biraz Arapçanız varsa, azıcık Arapça metinler falan okursanız, sakal sarık cübbe de yerindeyse şayet, millet size bayılır, sizden derini yoktur!
Görüyorsunuz işte Cübbeli Ahmet'i misal. Peygamberin hacamat kanını Abdullah Bin Zübeyr, İdrarını da bir cariye içti de cehennemden kurtuldular!!! diyor, hem de Arapça metnini okuyarak! Cemaat da mest oluyor dimi? (Google'den Cübbeli kan idrar diye sorgula Youtubeden videosunu tekrar izle)
Şu Arapça hastalığından bi kurtulun. Elbette Arapça bilmek iyidir ona ne şüphe, lakin her şey değildir. Kur'an'ı 100 defa anlamadan, sırf Arapçasından Hatim ineceğinize, 10 defa mealinden Türkçesinden okuyun Arabiyyatı Guvvatlı'ları çoktaann sollar geçersiniz. Deneyin.
"Son zamanlarda bir de Meal hastalığı(!) çıktı!!! Kur'an'ı anlamaya kafa yormayın(!) Kur'an'ı Arapçasından okuyun ve bol bol ağlayın(!) Ağlayamıyorsanız -rol kesip- ağlar gibi yapın!!!" diyen bi başka Arabiyyatı Guvvatlı müptezele rağmen inadına "anlayarak" Kur'an okuyun. (Sad 38/29)
Gördünüz işte Arabiyyatı Guvvatlı'ların içine düştükleri perişanlığı, kepazeliği!
Böylesi Arabiyyatı Guvvatlı'lara meydanı boş bırakırsanız, Evli Maymun'u da taşlarsınız, Keçi'ye de ayet yedirirsiniz, Kan İdrar da içersiniz, Münafıkça gözyaşı da dökersiniz, benden söylemesi!
Vesselam...
M. TULUKCU
●●●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.