MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

İSLAMOĞLU ve İHL MESELESİ

İSLAMOĞLU ve İHL MESELESİ
Son zamanlarda özellikle dindar kesimin tartışmaları arasında Mustafa İslamoğlu'nun İmam Hatip ve İlahiyat müfredatı üzerine yaptığı sivri(!) çıkışı gündemde. Ne demiş İslamoğlu:
"Eğer bu İlahiyat bu İmam Hatip müfredatını değiştirmezsek, eğer rivayet edebiyatını Kur'an'a arz edip de Kur'an'ın geçer not vermediklerini ayıklamazsak TALİBAN gider EL KAİDE gelir, EL KAİDE gider IŞİD gelir, IŞİD gider FETÖ gelir, FETÖ gider METÖ gelir!.. Eğer terörle mücadele edeceksek önce terörü besleyen kaynağı kurutmalıyız. Eğer o kaynak "uydurulmuş din" ise onu da kurutalım. Ki onun olduğunu görüyoruz. O uyduruk rivayetler kitaplarımızda dururken dindar genci nasıl durdurabilrsiniz? Elbette öldürürken -mücahid ya- yaptığı cinayetten zevk alır ve "Allah Allah" der yürür tabi, kimse tutamaz onu..."
İşte bunu demiş İslamoğlu. https://youtu.be/YyhPsN_NzIY

Peki İslamoğlu'na sataşanlar niçin kızıyor? Söyledikleri yalan da onun için mi?
Değil! Eksiği var fazlası yok! Onlar İslamoğlu'na:
"İmam Hatiplileri ve İlahiyatçıları kötülüyor, çamur atıyor, aşağılıyor" diye kızıp köpürüyor.
Halbuki mesele bu değil ki!
Daha doğrusu İslamoğlu bunu yapmıyor. Kendisi de İmam Hatip mezunu ve bildiğim kadarıyla çocukları da İmam Hatipli ayrıca.
Onun yaptığı, yıllarca halının altına süpürdüğümüz pisliklerimizi gün yüzüne çıkarmak! Suçu bu!
İddia ettiği gibi gerçekten de müktesebatımızda, kimi temel(!) kaynaklarımızda Kur'an dışı rivayetler, içtihadlar, fetvalar, görüşler var mı?
Ohhooo! Olmaz olur mu? Say sayabildiğin kadar!
Acizane ben de bu konuda defalarca yazdım çizdim örnekler verdim, kaynaklarıyla tek tek. "Bunlar Kitabullah'a uymaz" dedim. Her biri için müstakil paylaşımlar yaptım. (Takipçilerim iyi bilir)
Ne gibi mi?:
"Esirlerin asla öldürülemeyeceği..." gibi.
"Müslümanlara saldırmadıkça, hiç kimsenin inancından, fikrinden, yaşam tarzından dolayı infaz edilemeyeceği..." gibi.
 "Evli bekar farketmez, zina edenlerin taşlanarak katledilemeyeceği (recm)..." gibi.
"Kilise, Havra, Mescid gibi mabetlerin dokunulmaz oluşu..." gibi... vb vb...

Peki, günümüzde bunlar "İslam adına" yapılıyor mu yapılmıyor mu? Bakın Suriye'ye Irak'a, Pakistan'a Afganistan'a...???
Şimdi içimizden kimileri çıkar:
"Ya onlar müslüman değil ki!!! Amarika'nın Rusya'nın, İngiltere'nin, İsrail'in ajanları!!!"
Keşke böyle olsa! Keşke bu pisliklerin altında namazlı abdestli(!) sakallı sarıklı dindar(!) mücahid(!)ler değil de hakikaten paralı ajanlar, satılmış caniler katiler olsa!
Maalesef böyle değil dostum! Bunu yapanların kahir ekseriyeti, kendisini İslam'a(!) adamış cihad(!) yaptığını zanneden, Kur'an'dan değil, Kur'an dışındaki kaynakların bulandırdığı "AŞURE İSLAM'I''ndan beslenen zavallılar güruhu! Ajan olan kendisini canlı bomba yapar da öldürür mü hiç??? Cennet'e gideceğini(!) zanneden, şehid olacağını(!) düşünen yapar ancak.
Yanisi şu:
Kur'an merkezde olmazsa, Kitabullah'ın onaylamadığı reddedilmezse İslamoğlu'nun dedikleri kaçınılmazdır: Biz daha çookk FETÖ'yle METÖ'yle uğraşırız. İlanihaye devam eder gider bu iş, biri gider diğeri gelir. Yaşayan görür.
İslamoğlu'nun söylediklerine noktasına virgülüne dokunmadan imza atarım yani. Onun derdi üzüm yemek zira, İmam Hatipli İlahiyatçı dövmek hiç değil...

Bu konuyla ilgili İslamoğlu'ndan farklı düşündüklerim de var tabi.
1- Evet, temel(!) kaynaklarımızda Kur'an'la taban tabanaz zıt rivayetler, Hadis denen Habis'ler, sözüm ona fetva denen hezeyanlar var tamam da, bizim müfredatlarda bunları pek göremeyiz. Milli Eğitim ve Diyanet'in duyarlı olduğu kanaatindeyim. Ders kitaplarımızda, bahsettiğim konularla ilgili yanlışa sevk edecek bölümleri ben hatırlamıyorum. Diyanet yayınları da öyle. Yani sorun müfradatımızda değil, dinini öğrenmek isteyen dindar kesimin okuduğu Kur'an dışındaki kimi eserlerde. İmam Hatip ve İlahiyat eğitimi alanlardan kolay kolay IŞİD ve türevleri çıkmaz yani.
2- İmam Hatip ve İlahiyatçılar eskiye nazaran çok daha bilinçli ve Kur'an'ı keşfetmekte çok daha istekli elhamdülillah. Masal, hurafe, menkibeyi İslam diye pazarlayanların karşısında yine İmam Hatip ve İlahiyatçıları görüyorsunuz TV'lerde veya değişik mahfillerde her yerde. Bir İmam Hatip ve İlahiyatçı olarak şu satırları yazıyor olmam dahi bunun delili değil mi? :)
Velhasıl "Kur'an'ın onaylamadığı İslam, Kitabullah'a boyun eğmeyen müslüman değildir." Sanırım buna hiçbir müslümanın itirazı olmaz. İyi de realite bu mu??? Kur'an ne diyorsa o mu???
Meselemiz budur işte!
Vesselam...
M. TULUKCU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.