MANŞET!

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR?

KUR’AN NASIL OKUNUR VE DİNLENİR? Karanlıklardan aydınlığa çıkalım, (Hadid 9) en doğru yolu bulalım (İsra 9) diye biz kullarına Kitabullah...

21.05.2017

ARKADAŞ!

ARKADAŞ!
Hani diyor ya bir arkadaş: "Oynama Buhariyle, oynama Müslimle!!! Buhari çökerse, Müslim çökerse İslam çöker???"
Gerekçesini de açıklıyor bu arkadaş: "Çünkü bizim Fıkhımız da, Tefsirimiz de Buhari'den Müslimden gelen Hadislere dayanıyor!!!"
Ve sitem ediyor arkadaş: "Buhari'yi Müslim'i diline dolayanlar 'Dış' projenin 'Harici' projenin 'Oryantalist' projenin eseridir. Bu oyuna gelme, oynama Buhariyle oynama Müslimle!!!"
Böyle diyor işte.
Arkadaşın dediklerinden ne anlıyoruz?
"Buhari ve Müslim kusursuzdur!"
"Ha Kur'an ayetini reddetmişsin, ha Buhari ve Müslim'de geçen hadisleri!!!"

Buhari ve Müslim'le oynayıp demiş olsan misal:
"Buhari ve Müslim'in rivayetine göre, önceleri Kur'an'da Recm (zina eden evlileri taşlaya taşlaya öldürme) ayeti varmış, bu ayet Hz. Aişe'nin yatağının altındaymış! Bir keçi gelmiş bu ayeti habersizce yemiş! Varsın yesinmiş! ayetin kendisi buhar olsa da hükmü yine bakiymiş!!! Bunuda mı gabulidelim?"
Arkadaşa göre bu safsatayı elbette kabul etmeliymişiz, çünkü söyleyen bizzat Buhari imiş! Sorgularsak İslam çöküverirmiş??? :)
"Allah recm ayetini indirdi de bu ayeti bir keçiden koruyamadı mı??? Hani Hicr Suresi 9. ayetine göre Kur'an'ı Allah indirmişti ve koruyucusu da bizzat Allah idi???" diye sormamalıymışız! İslam çöküverirmiş yoksa!!!
Geçenlerde de yazmıştım Buhari'de geçer ya: İbn-i Meymun adındaki bir sahabi, zinakar bir evli(!) maymunu takvalı maymunlar(!) taşlayarak (recm) cezalandırıyor, uçkuruna düşkün o zibidi maymuna(!) Allah'ın yasası(!)nı tatbik ediyorlarmış(!) da bizim İbn-i Meymun buna şahit olunca hemen şeriatçı(!) maymunlara destek olmuş ve o ahlaksız(!) evli(!) maymunu dini bütün(!) maymunlarla birlikte başlamış o da taşlamaya???
Bu safsata ötesi rivayete de sırf Buhari söyledi diye asla dokunmamalı, İslam'ı çökertmeye kalkmamalıymışız??? :)
Arkadaşın kafası böyle işte! Ona göre benim gibi "Buhari'yi Müslim'i diline dolayan"lar da dış projenin zavallı figüranı, Haricilerin günümüz versiyonu, Oryantalistlerin basın sözcüsü imiş!!!
Fıkra gibi yaff!

Bak arkadaş! Gel aklını başına topla. Kafandan sanal bir Hadis düşmanı üretip bam güm yumruk sallama, yutturamazsın da tutturamazsın da.
Benim gibiler "Hadis değil Habis" düşmanıdır, Habis Habis! İyi ki bizim gibiler var da Resulullah'a (sav) bilerek veya bilmeyerek atılan bu ve benzer iftiraları deşifre ediyor elhamdülillah.
"Senin ilmin ne ki Buhari'nin Müslim'in açıklarını, yanlışlarını bulabiliyorsun?! Haddini bil?!" diyenler de çıkabilir, eyvallah! Ama cevap hakkımı kullananırım:
İlmi olanlar (Selef-i Salihin!) keçiye ayet yediriyor, evli ve uçkuruna düşkün maymunu dindar maymunlara recmettiriyor! Sonradan gelen ilim sahibi(!) (Halef-i Salihin!) de bu rivayetleri saygıyla 3 defa öptükten sonra başının tacı yapıyor. Böyle ilim sahibi(!) olup ismim yedi düvelde "üşütük" diye anılacağına, cahil bilineyim daha iyi!

Keçiye ayet yediren, zinakar evli maymunu(!) taşlattıran ve sakın bunlara dokunma "cıss" diyen şu ilim sahibi(!) orkestra şefi ve saz arkadaşlarına bir kez daha tekrarlayayım:
Buhari, Müslim ve benzer tüm Hadis kitaplarında Kur’an’a uygun elbette pek çok Hadis ve rivayetler var ona ne şüphe. Konuşmayan bir peygamber olur mu? Elbette olmaz. Bir sözü peygamber söyleyecek de müslümanım diyen biri bunu kabul etmeyecek??? Böyle bir müslümanlık her şeyden önce Kur'an'a aykırı yav. Ben bunu bilmeyecek kadar salak değilim şükür. Benim gibilerin itirazı Kur'an'la aynı hizada olan, Kitabullah'ın onayından geçen Hadislere değil, Habis'lere Habislere! Pisliklere yani.
Hem ayrıca korkma, İslam’a hiçbir şey olmaz! İslam’ı çökertebilecek bir babayiğit şimdiye kadar ne anasının karnından doğdu ne de bundan sonra doğabilir.
Ha şu var ama: Senin gibi Buhari ve Müslim’in kitaplarını Kur’an’la eşitleyen Halef-i Gafillerin kafasından uydurduğu “Aşure İslamı” er geç çökmeye mahkumdur. Çöküyor da. Bu açıdan haklısın bak!
İndirilen İslam’a gelince, Allah’ın dinini çökertmeye ne senin gücün yeter ne Buhari, Müslim ve diğer kitaplarda geçen Kur’an dışı rivayetler!
Nerden mi biliyorum?
Hadis de hadis diyordun ya, al sana Resulullah'dan Hadis, hem de Buhari’den:
.
الاِسْلاَمُ يَعْلُوا وَلاَ يُعْلَى عَلَيْهِ
“İSLAM DAİMA EN ÜSTÜNDÜR ALT EDİLEMEZ!"
Bak gördün mü Buhari bile seni yalanlıyor. Haggaten bi alemsin be arkadaş :)

Buhari'yi de Müslim'i de mutlaka okuyun, ama Kur'an gibi kutsal, korunmuş belleyip, keçiye ayet yediren, maymunu taşlayan sözüm ona Selef-i Salihin'den ve balataları yakmış, zıvanadan çıkmış Halef-i Gafilin'den olmayın! Mutlaka "Kur'an'a ve akla" danışın. Mutlaka!
Vesselam...
M. TULUKCU
●●●

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.